Emar Nasıl Yazılır?
Emar, MR ya da Mrg şeklinde kısaltma ile yazılmaktadır. MR açılımı ise “manyetik rezonans görüntüleme” nin kısaltması şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Hastanelerde ve tıbbi tedavi merkezlerinde kullanılan MR (emar) cihazı bir çok hastalığın tespitinde kullanılmaktadır.
MR yani manyetik rezonans görüntüleme halk dilinde ‘’emar ‘’olarak bilinir. MR şeklinde yazılır ve emar şeklinde okunur.
Emar, hasta bakımı ve tedavisi sırasında kullanılan en önemli tıbbi belgelerden biridir. Elektronik Tıbbi Kayıt anlamına gelen EMR kelimesinin kısaltmasıdır. Bu belge, hastanın sağlık durumu hakkında bilgi toplama ve kaydetme sürecidir. Belge, hastanın tıbbi geçmişi, mevcut semptomları, teşhisleri ve tedavi planları hakkında ayrıntılı bilgi içermelidir.
MR (Emar) Nedir?
MR’nin en önemli özeliklerinden biri vücuda herhangi bir zarar verici etken ve röntgen ışını yani radyasyon kullanmadan çalışması ve insan vücuduna herhangi bir zararının bulunmamasıdır. Güçlü bir mıknatıs ortamı sağlayan MR (emar) cihazı radyo frekansları sayesinde vücuttaki su ve yağ dokusu içerisinde yer alan hidrojen ve nötron atomlarının hareketlerini kaydedip bu bilgileri değerlendirerek bilgisayar ortamına aktararak vücut içerisinin görüntülenmesini sağlamaktadır.
MR (Emar) Kaç Dakika Sürer
MR (Emar) işlemi uygulanan bölgenin büyüklüğüne göre 10 ila 60 dakika sürmektedir.
MR (Emar) Sonuçları Kaç Günde Çıkar
MR (Emar) sonuçları hastanenin yoğunluğuna göre değişmektedir. MR (Emar) çekimi sonrası elde edilen görüntüler radyoloji uzmanı tarafından incelenerek değerlendirme yapılmasının ardından ilgili doktora rapor ile birlikte gönderilmektedir. MR (Emar) sonuçları genellikle 1 ile 3 gün arasında çıkmaktadır. Ancak Bazı özel hastanelerde ise yoğunluğa göre değişmekle birlikte aynı gün içerisinde de MR (Emar) sonuçlarını almanız mümkündür.